Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
16.07.2008
Premier Janez Janša: Vlada pripravlja ukrepe za odpravo posledic neurja in apelira k solidarnosti

Predsednik vlade Janez Janša si je danes na območjih občin Kamnik in Gornji Grad ogledal posledice nedeljskega neurja, ki je v nekaterih predelih Slovenije povzročilo ogromno škodo. S tamkajšnjima županoma je obiskal najbolj prizadeto vas Gozd nad Kamnikom, prelaz Črnivec ter zaselka Šmiklavž in Tirosek.

 


Premier Janez Janša in kamniški župan Tone Smolnikar (Foto: Srdjan Živulovič/Bobo)

 

Premier Janez Janša je po ogledu povedal, da so posledice hude in da je škoda velika, vendar pa so bili intervencijski ukrepi, ki so se začeli takoj po neurju, učinkoviti. Hkrati se je zahvalil gasilcem in reševalcem, županom in lokalnim skupnostim ter vsem, ki so prvi priskočili na pomoč, saj je hitra in učinkovita pomoč ob tovrstnih naravnih nesrečah še posebej pomembna. Dodal je, da tudi zato, da se tako obvlada prvi šok ob nesreči in prepreči morebitna dodatna škoda pri ljudeh, objektih in drugih površinah.

 

Premier Janez Janša se je pogovoril tudi s prizadetimi domačini, ki jim je neurje dobesedno odneslo streho nad glavo (Foto: Srdjan Živulovič/Bobo)

 

»Vsi prizadeti so pomoč pohvalili, vendar je v celotni zgodbi to šele prvi del, morda tudi najlažji. Zdaj počasi prihaja do druge faze, to je sanacije posledic. Ta bo bistveno bolj dolgotrajna in tudi dražja,« je povedal predsednik vlade.

 

(Foto: Srdjan Živulovič/Bobo)

 

Na četrtkovi seji bo vlada poglobljeno obravnavala posledice neurja, hkrati pa bo sprejela prve ukrepe, tudi tiste finančne narave. Premier je izpostavil, da je tudi ob tej nesreči, tako kot ob lanski ujmi v Železnikih, Kropi in drugod, do izraza prišla medčloveška solidarnost med Slovenci. Obenem je pozval vse, da posameznikom in družinam, ki so neposredno najbolj prizadete, solidarnostno pomagamo.


   Izjava predsednika Vlade RS

Nazaj na seznam
|
Na vrh