Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
24.07.2008
Premier Janez Janša: Na prizadetih območjih je videti več optimizma

Predsednik vlade Janez Janša je danes ob svojem drugem obisku vasi Gozd nad Kamnikom, katere prebivalci so v nedavnem julijskem neurju utrpeli veliko gmotno škodo, dejal, da je bila prva faza sanacije posledic dokaj hitra in tudi uspešna. »Vidi se, da so vse službe delovale organizirano in da je občina v okviru svojih pristojnosti takoj pristopila k delu. S solidarnostno pomočjo - samo tukaj v tej vasi je čez vikend delalo nekaj sto prostovoljcev - so se na nek način že vzpostavile dokaj normalne razmere za življenje,« je ob ogledu povedal premier.

 

(Foto: Kristina Kosec/Bobo)

 

Ob svojem obisku na prizadetem območju je predsednik vlade izpostavil, da sanacija še vedno ni zaključena ter da bo v normalizacijo razmer potrebno vložiti še veliko truda in dela. Po prvem, premaganem šoku ob naravni nesreči pa je, po besedah premierja, do izraza ponovno prišla slovenska solidarnost, na poškodovanih območjih pa je mogoče zaznati tudi več optimizma.

 

(Foto:Kristina Kosec/Bobo)

 

Ob nesreči so ogroženim prebivalcem priskočili na pomoč gasilci, civilna zaščita, prostovoljci in obe krovni humanitarni organizaciji, Rdeči križ ter Slovenska Karitas. Po svojih močeh pa so v okviru dobrodelnega koncerta, ki ga je organizirala Televizija Slovenija, pravzaprav sodelovali vsi Slovenci. Na različne načine zbrana finančna sredstva bodo prizadetim v neurju dodeljevale občinske komisije, skupaj s krovnima humanitarnima organizacijama. Po njegovih besedah se je vlada, glede na dosedanje izkušnje, zavestno odločila, da zbranih sredstev ne bo razdeljevala državna institucija, saj bi to samo podaljšalo čas prejema pomoči in zmanjšalo transparentnost.

 

(Foto:Kristina Kosec/Bobo)

 

Predsednik vlade Janez Janša je še napovedal, da bo vlada predvidoma v avgustu na svoji seji obravnavala skupno poročilo o odpravljanju posledic neurja. »Takrat bomo sklepali o morebitnih dodatnih sredstvih, ki jih bomo skušali zagotoviti iz rezerv in prerazporeditvijo sredstev med proračunskimi postavkami tja, kjer se bo pokazalo, da so ta sredstva najbolj potrebna,« je poudaril premier.

 

 Izjava predsednika Vlade RS

Nazaj na seznam
|
Na vrh