Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
08.08.2008
Premier Janez Janša: Zasluge dr. Janeza Drnovška za razvoj Slovenije so nesporne

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša se je danes v Zagorju ob Savi udeležil slovesnega odkritja doprsnega kipa dolgoletnemu predsedniku vlade in bivšemu predsedniku Republike Slovenije dr. Janezu Drnovšku. Ob tej priložnosti je izpostavil tudi njegovo povezovalno vlogo ter odgovoril na nekatere dileme, ki so se v zvezi s postavitvijo spomenika, v zadnjem času pojavljale v javnosti.

 

(Foto: Grega Wernig/Salomon 2000)

 

Premier Janez Janša je v izjavi za medije poudaril, da si je pokojni dr. Drnovšek zaslužil tovrstno obeležje v rojstnem mestu Zagorju, kateremu mu je zelo pripadal. Poudaril je, da se s pokojnim bivšim predsednikom republike nista vedno strinjala, vendar je potrebno zasluge priznati tudi ljudem, ki so drugih političnih opcij. »Gospod dr. Janez Drnovšek zasluge za razvoj Slovenije zagotovo ima. Še posebej, ko gre za njegovo vztrajanje na evroatlantski poti Slovenije. On je zagovarjal to usmeritev Slovenije tudi v času, ko le ta ni bila najbolj popularna v njegovi politični opciji.«

 

(Foto: Bor Slana/Bobo)

 

Prav tako je, po prepričanju slovenskega premierja, bivšemu predsedniku republike potrebno priznati usmeritev v povezovanje, saj je bil bolj kot k izključevanju nagnjen k povezovanju slovenske politike. »To je njegova velika zasluga. Tudi zaradi tega je šla Slovenija naprej. Žal, danes v političnem prostoru, ki ga je nekdaj vodil, voditelji ne posnemajo te drže,« je še dejal.

Nazaj na seznam
|
Na vrh