Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
26.08.2008
Premier Janez Janša: Paraolimpijci Slovenijo uvrščajo v krog držav visoko na vrhu

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša je danes v Ljubljani sprejel slovensko paraolimpijsko reprezentanco, ki se bo septembra udeležila 13. paraolimpijskih iger v Pekingu. V svojemu nagovoru dejal, da paraolimpijske igre predstavljajo velik izziv za športnike tudi v smislu preizkušanja fizičnih zmogljivosti, ki so včasih na meji doumljivega, ter pri tem izpostavil vrhunske rezultate, ki jih dosegajo slovenski paraolimpijci.

 

(Foto: Nebojša Tejić/Salomon 2000)

 

»Vsak vrhunski šport je povezan s številnimi odrekanji in ovirami, ki jih je potrebno preseči v želji po dobrih rezultatih. Za paraolimpijske športnike je teh odrekanj, ovir in preprek še mnogo več kot za vse ostale vrhunske športnike. Zaradi tega ste dodaten vzgled vsem nam. Vaša neusahljiva želja po športnem udejstvovanju, vaš trud in delo kažejo na vašo veličino,« je povedal predsednik vlade Janez Janša in dodal, da šport, ki ga vsak posamezni paraolimpijski športnik goji, predstavlja tudi svojevrsten slavospev moči človeškega duha, nezlomljivosti človeške volje in predanosti cilju. »Je spodbuda za vse nas, ki uči, kako obup in nemoč nad lastno usodo, spremeniti v svojo moč in tudi svojo prednost,« je dejal premier.

 

(Foto: Nebojša Tejić/Salomon 2000)

 

Predsednik vlade je izrazil obžalovanje, da paraolimpijske igre ne požanjejo tolikšne medijske pozornosti kot njene sestrske olimpijske igre. Vseeno pa rezultati, ki jih paraolimpijski športnik dosegajo, niso nič manj pomembni za Slovenijo. »Tudi zato smo se odločili, da nagrade za osvojene kolajne čimbolj izenačimo z nagradami, ki so jih za odlične rezultate prejeli naši olimpijci,« je povedal premier Janez Janša. Ob tej priložnosti je slovenskim parolimpijskim športnikom, njihovim trenerjem in spremljevalcem zaželel čim bolj uspešno paraolimpiado.

 

     Govor predsednika Vlade RS

Nazaj na seznam
|
Na vrh