Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
27.08.2008
Premier Janez Janša je prejel nagrado odličnosti na področju boja proti raku

Mednarodna zveza za boj proti raku (UICC) je drevi na svetovnem kongresu, ki poteka te dni v Ženevi, predsedniku slovenske vlade Janezu Janši podelila nagrado odličnosti zaradi njegovih prizadevanj na področju boja proti raku v času predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije in zaradi izjemne podpore Vlade Republike Slovenije na področju obvladovanja te bolezni.

 

Predsednik UICC dr. Franco Cavalli in ministrica za zdravje Zofija Mazej Kukovič, ki je v imenu predsednika vlade Janeza Janše prevzela nagrado (Foto: Damien Keller/ UICC)

 

Nagrado odličnosti za izjemno podporo vlade je v imenu predsednika slovenske vlade prevzela ministrica za zdravje Zofija Mazej Kukovič. Nagrado so poleg premierja Janeza Janše prejeli tudi brazilski minister za zdravje, dr. Jose Gomez Temporao, izjemni prostovoljec, prof. Harald zur Hausen in turško združenje za raziskavo in nadzor nad rakom kot izjemna organizacija.

 

Kongres Mednarodne zveze za boj proti raku je sicer namenjen obravnavi raziskav na področju raka, promocije nacionalnih strategij za obvladovanje raka, implementacije učinkovitega nadzora nad tobakom, ekonomskih učinkov obvladovanja bolezni, izmenjave dobrih praks ter spodbujanja partnerstva na omenjenih področjih.
 

Nazaj na seznam
|
Na vrh