Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
30.08.2008
Premier Janez Janša se je srečal z generalnim sekretarjem OVSE

Osrednja tema pogovora med predsednikom vlade Janezom Janšo in generalnim sekretarjem Organizacije za varnost in sodelovanje v Evropi Marcom Perrinom de Brichambautom so bile razmere na Južnem Kavkazu.

 

Premier Janez Janša skupaj z generalnim sekretarjem Organizacije za varnost in sodelovanje v Evropi Marcom Perrinom de Brichambautom in zunanjim ministrom dr. Dimitrijem Ruplom (Foto: Bor Slana/Bobo)

 

Sogovornika sta se strinjala, da je potrebno okrepiti mednarodna prizadevanja za stabilizacijo Gruzije. Prednostna naloga je zagotovitev humanitarne pomoči, zato je potrebno človekoljubnim organizacijam omogočiti dostop do pomoči potrebnim. Soglašala sta, da bi bila vzpostavitev mednarodnega varnostnega mehanizma najtrdnejše zagotovilo miru za obe strani. Premier Janez Janša in generalni sekretar de Brichambaut sta pozdravila prizadevanja francoskega predsedstva Svetu EU in finskega predsedstva OVSE. Poudarila sta pomen uspeha izrednega zasedanja Evropskega sveta, ki bo v ponedeljek 1. 9. Zavzela sta se za jasna sporočila iz Bruslja, ki pa morajo vse vpletene strani tudi spodbuditi k dialogu in k prizadevanjem za mirno rešitev.

 

Generalni sekretar OVSE de Brichambaut, ki se bo udeležil 3. Strateškega foruma Bled, se je predsedniku vlade zahvalil tudi za konstruktivno vlogo Slovenije v okviru OVSE. Posebej je izpostavil uspehe slovenskega predsedovanja organizaciji leta 2005.

Nazaj na seznam
|
Na vrh