Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
30.08.2008
Premier Janez Janša s predsednikom češke vlade o situaciji v Gruziji

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša je drevi na delovni večerji gostil predsednika Vlade Češke Republike Mireka Topoláneka. V ospredju pogovora sta bili glavni temi jutrišnjega Blejskega foruma – podnebne spremembe in energetska varnost, še posebej v luči dogajanja v Gruziji.

 

(Foto: Bor Slana/Bobo)

 

Sogovornika sta veliko pozornosti namenila situaciji v Gruziji, o kateri bosta z ostalimi voditelji držav članic Evropske unije izmenjala stališča na izrednem zasedanju Evropskega sveta v začetku prihodnjega tedna. Ob tej priložnosti sta se dotaknila tudi bilateralnih odnosov med Slovenijo in Češko, ki sta jih ocenila kot zelo dobre, saj trgovinska menjava, ki je lani presegla milijardo evrov, kaže na naraščajoče gospodarsko sodelovanje.

 

(Foto: Bor Slana/Bobo)

 

Premier Janez Janša je češkemu kolegu prenesel tudi izkušnje, ki jih je Slovenija pridobila med predsedovanjem Svetu Evropske unije, saj bo Češka, za Slovenijo, kot druga izmed novih držav članic Evropske unije, vodila evropsko sedemindvajseterico. Predsednik češke vlade pa je slovenskemu premierju predstavil prioritete češkega predsedstva in z njim izmenjal mnenja o ključnih izzivih Evropske unije v letu 2009.

 

 

Nazaj na seznam
|
Na vrh