Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
06.09.2008
Naslov članka v Delu je zavajajoč - premier Janez Janša pogodbe namreč ni videl

Naslov članka v današnjem Delu »Karl Erjavec trdi, da je pogodbo pred podpisom pokazal Janezu Janši« ne ustreza resnici in dejstvom. Uredništvo Dela je namreč krajši pogovor ministra za obrambo za njihov časopis opremilo z zavajajočim naslovom. Na Ministrstvu za obrambo so se odzvali in opozorili, da omenjeni naslov članka potvarja ministrove izjave iz pogovora in ne ustreza resnici.

 

(Foto: Kristina Kosec/Bobo)

 

Minister Karl Erjavec je namreč v pogovoru z novinarjem Dela povsem jasno povedal, da je predsednika vlade Janeza Janšo po končanih pogajanjih oziroma pred podpisom pogodbe seznanil z nameravanim podpisom pogodbe. »To pomeni, da je minister Erjavec predsednika vlade le seznanil s končanim postopkom naročila oklepnikov 8x8 za potrebe Slovenske vojske in ga obvestil, da bo podpisal pogodbo z izbranim ponudnikom,« so v odzivu na omenjeni naslov članka v Delu pojasnili na Ministrstvu za obrambo.

 

Minister Erjavec je v pogovoru tudi jasno dejal: »Naj poudarim: s pogodbo o osemkolesnikih Janez Janša nima nič. Nikdar ni nič vprašal, nič svetoval.« Dodal je, da mu je premier, ko ga je seznanil s končanim postopkom naročila oklepnikov 8x8 dejal, da je to njegova odgovornost in da mu verjame. Predsednik vlade Janez Janša tako s pogodbo ni bil seznanjen, kot zavajajoče trdi današnje Delo, in pogodbe tudi ni videl.

 

Na Ministrstvu za obrambo so tudi dodali, da je bila pogodba, sklenjena med ministrstvom in izbranim ponudnikom, zaradi stopnje tajnosti »interno« že pred podpisom, prav tako pa tudi po podpisu, ustrezno hranjena v prostorih Ministrstva za obrambo. Minister Karl Erjavec, prav tako pa tudi nihče drug z Ministrstva za obrambo, omenjene pogodbe ni nikdar kazal oziroma predstavljal nepooblaščenim osebam.

Nazaj na seznam
|
Na vrh