Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
12.09.2008
Premier Janez Janša: Za prihodnost Slovenije so ključni ljudje

Predsednik slovenske vlade Janez Janša je na današnji slovesnosti ob otvoritvi nove podružnične osnovne šole v Žalni dejal, da gradnja in otvoritev nove šole v današnjem času nista enostaven podvig. Novogradnja je tako lahko pogosto tarča takšnih in drugačnih kritik, vendar pa je pomembno to, da so splošne razmere za učenje in življenje dobre.

 

(Foto: Bor Slana/Bobo)

 

V svojem nagovoru je premier Janez Janša poudaril pomen učiteljskega poklica, saj je ta poklic eden daleč najbolj odgovornih za ustvarjanje naše skupne prihodnosti. »To, kar vcepite mladim generacijam, je ključni kapital za slovensko  prihodnost, kajti za prihodnost Slovenije so ključni ljudje. To, kar ljudje ustvarimo, je namreč odvisno od tega, koliko znamo in kako znamo to znanje uporabiti,« je povedal premier. Ob tem je tudi spomnil na izjemen napredek v razvoju šolstva v zadnjih štiridesetih letih, ko so se spremenili tako motiviranost učencev za pridobivanje novega znanja, kakor tudi materialni pogoji v šolah. »Danes lahko tako mirno in s samozavestjo pričakujemo, da bo življenje prihodnjih generacij bistveno boljše, kot pa desetletje preteklih generacij,« je ob tem povedal predsednik vlade Janez Janša.

 

(Foto: Bor Slana/Bobo)

 

Premier je ob otvoritvi novih prostorov, ki jih je blagoslovil ljubljanski pomožni škof dr. Anton Jamnik, otrokom, staršem in učiteljem zaželel, da bi se v novozgrajeni šoli, ki stoji na mestu, kjer je šolo obiskoval tudi sam, dobro počutili. Učencem pa je položil na srce, naj v urah pridobivanja učenosti in znanja ohranijo otroško sproščenost, radovednost in vse tisto, kar jih kot otroke dela posebne.

Nazaj na seznam
|
Na vrh