Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
15.10.2008
Premier Janez Janša: Evropska unija tudi o vzrokih, ne le posledicah finančne krize

Predsednik vlade Janez Janša se danes in jutri v Bruslju udeležuje zasedanja Evropskega sveta, na katerem bo osrednja pozornost namenjena finančni krizi. Kot je dejal premier v izjavi ob prihodu na vrh, naj bi voditelji držav in vlad potrdili usklajene ukrepe, ki so jih evropski voditelji evroskupine dogovorili preteklo nedeljo v Parizu. Ti naj bi tako veljali za celotno Evropsko unijo.

 

(Foto: Bor Slana/Bobo)

 

"Pričakujem, da se bomo ukvarjali tudi z vzroki za finančno krizo in z njihovim odpravljanjem, ne samo s posledicami," je poudaril premier, ki ga na zasedanju spremljata tudi ministra za zunanje zadeve in finance.

 


Danski zunanji minister Per Stig Moller, zunanji minister Luksemburga Jean Asselborn, premier Janez Janša ter predsednik poljske vlade Donald Tusk (Foto: Bor Slana/Bobo)

 

Sicer pa bodo voditelji držav in vlad govorili tudi o lizbonski pogodbi, podnebno-energetskem paketu ter zunanjih odnosih s poudarkom na ukrepanju po izrednem zasedanju Evropskega sveta 1. septembra 2008, ki je bil sklican zaradi krize med Gruzijo in Rusijo.

 


Premier Janez Janša v pogovoru s predsednikom danske vlade Andersom Foghom Rasmussenom (Foto: Bor Slana/Bobo)

 

Že opoldne pa se je predsednik vlade v Bruslju udeležil tudi zasedanja predsednikov vlad Evropske ljudske stranke. 

 


Luksemburški premier Jean-Claude Juncker in predsednik slovenske vlade Janez Janša na zasedanju Evropske ljudske stranke (Foto: Bor Slana/Bobo)

Nazaj na seznam
|
Na vrh