Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
21.11.2008
Premier Janez Janša predal posle novemu premierju Borutu Pahorju

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša je drevi predal posle novoizvoljenemu predsedniku Vlade Republike Slovenije Borutu Pahorju. Ob tej priložnosti mu je tudi izročil poročilo o delu Vlade Republike Slovenije v obdobju 2004 – 2008 ter mu zaželel uspešno delo. 

 

(Foto: Kristina Kosec/Bobo)

 

Zahvalil se je dosedanjim članom vlade in njenim sodelavcem, ki so nosili težko breme, vključno z izzivom vodenja Evropske unije. Po njegovih besedah novi vladi zapuščajo solidno podlago z dobrimi rezultati. »Okrog 80 odstotkov tega, kar je bilo načrtovanega, je bilo tudi narejenega. Veseli bomo, če bomo ob koncu tega mandata, ki se danes začenja, lahko imeli pred sabo rezultate, ki bodo primerljivi temu, kar je bilo doseženo v teh štirih letih,« je poudaril premier v odhodu Janez Janša.

 

(Foto: Kristina Kosec/Bobo)

 

Novoizvoljeni predsednik vlade Borut Pahor pa se je premierju Janezu Janši zahvalil za opravljeno delo, za dobro in konstruktivno sodelovanje v obdobju med volitvami in oblikovanjem nove vlade ter za sprejetje povabila k razmisleku o partnerstvu za razvoj.

 

   Izjava predsednika Vlade Republike Slovenije Janeza Janše in novoizvoljenega predsednika Vlade Republike Slovenije Boruta Pahorja


Nazaj na seznam
|
Na vrh