Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
30.12.2005
Novoletna poslanica predsednika Vlade RS Janeza Janše

Spoštovane državljanke in državljani, drage Slovenke in Slovenci!

 

Ljubljana, 30. december 2005: Premier Janez Janša je ob koncu letošnjega leta državljankam in državljanom ter Slovenkam in Slovencem namenil novoletno poslanico (foto: BOBO)

 

H koncu gre uspešno in mirno leto za Slovenijo. Za nami so meseci solidne gospodarske rasti in napredka, beležimo dejansko rast plač in pokojnin. Ob tem smo dosegli najnižjo stopnjo inflacije v zgodovini države in izpolnili zahtevne pogoje za prevzem evra v letu 2007. S članstvom v Evropski uniji in zvezi NATO imamo lastno prihodnost zavarovano toliko, kot je najbolj mogoče.

 

Dolga desetletja življenja v nekdanji Jugoslaviji smo bili Slovenci prisiljeni znaten del tega, kar smo ustvarili, prelivati drugam. V prihodnjih osmih letih pa bomo zaradi uspešnih pogajanj in evropske solidarnosti deležni znatne razvojne pomoči iz evropskega proračuna. Z lastnimi in evropskimi sredstvi lahko bistveno pospešimo gospodarski razvoj celotne Slovenije, še posebej pa tistih območij, ki so najrevnejša.

 

Svet okoli nas se vse hitreje spreminja. Zato smo oblikovali Strategijo razvoja Slovenije in sprejeli ukrepe, ki nam bodo omogočili, da bomo na spremembe pripravljeni. Želimo ustvarjati blaginjo za vse, vendar moramo zato več vlagati v znanje in bolje nagrajevati dobro, uspešno delo in gospodarjenje. Ob tem zaslužita enako stopnjo naše pozornosti naš kulturni in socialni razvoj, naša solidarnost navznoter ter varstvo okolja.

 

V teh dneh se še posebej zavedamo, da je z vsakim visoko zapisanim ciljem povezano na tisoče različnih usod posameznikov in družin. Ravno zato bo vlada še naprej ravnala odgovorno do sedanjosti in do skupne prihodnosti. Sprejemati moramo dobre odločitve. Takšne, da jih bodo kot dobre prepoznali tudi naši potomci.

 

Želim vam, da v Novo leto stopite vesele volje ter ga preživite mirno, varno in zdravo. Zagotovo nam bo prineslo številne dobre priložnosti in skupaj se bomo potrudili, da jih prepoznamo.

Nazaj na seznam
|
Na vrh