Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
11.01.2006
Politični kolegij predsednika vlade: Posebno pozornost je potrebno posvetiti delovanju inšpekcijskih služb

Člani političnega kolegija predsednika vlade so na današnji seji obravnavali informacijo o delovanju inšpekcijskih služb, policije in služb za varovanje pri zagotavljanju varnosti državljanov na javnih prireditvah in v javnih prostorih. Ugotovili so, da je zakonodaja, ki ureja to področje, ustrezna in zato torej normativna ureditev tega področja ni glavni razlog za probleme in kršitve, ki se pojavljajo na javnih prireditvah in v javnih prostorih. Po njihovem mnenju je najpogostejši razlog nedosledno izvajanje zakonodaje s strani pristojnih državnih organov.

Ljubljana, 11. januar 2006: predsednik Vlade RS Janez Janša je sklical sejo političnega kolegija predsednika vlade, na kateri so obravnavali informacijo in oceno stanja o delovanju inšpekcijskih služb, policije in služb za varovanje pri zagotavljanju varnosti državljanov na javnih prireditvah in v javnih prostorih (foto: KPV)

 

Člani političnega kolegija predsednika vlade so se strinjali, da je potrebno posebno pozornost posvetiti delovanju inšpekcijskih služb. Zato bo predsednik vlade Janez Janša v kratkem sklical skupni sestanek vseh glavnih inšpektorjev, na katerem se bodo pogovorili o nadaljnjem delovanju in doslednem izvajanju zakonskih določb.

 

Pristojna ministrstva bodo preučila trenutno veljavno zakonodajo na tem področju ter v primeru, da jo je potrebno dopolniti ali spremeniti, tudi predlagala ustrezne spremembe, ki bi vodile k večji učinkovitosti pri izvedbi inšpekcijskih postopkov in doslednem sankcioniranju kršiteljev. Ministrstvo za notranje zadeve pa bo še okrepilo nadzor nad varnostnimi službami, ki opravljajo varnostne storitve ter dosledno preverjalo pogoje za njihovo delovanje.

 

Ministrstvo za gospodarstvo bo v primeru dogodka pred diskoteko Lipa v Spodnjih Pirničah predlagalo in izvedlo konkretne ukrepe, ko bo posebna medresorska skupina, ki jo sestavljajo predstavniki tega ministrstva in upravne inšpekcije, pripravila skupno poročilo. To naj bi bilo pripravljeno predvidoma konec prihodnjega tedna.

Nazaj na seznam
|
Na vrh