Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
24.01.2006
Premier začel obisk na Dolenjskem in v Beli krajini

Foto: BOBO

 

Predsednik Vlade RS Janez Janša je danes, 24. januarja 2006, začel z obiskom vlade na Dolenjskem in v Beli krajini. V popoldanskih urah se je sestal s člani uprave in predstavniki podjetja Krka d.d., tovarna zdravil, Novo mesto, ki so mu predstavili letošnje uspešne rezultate in načrte v letu 2006. Krka je letos dosegla 30 odstotno povečanje prodaje, znatno so okrepili svojo tržno pozicijo v Vzhodni Evropi, v jeseni pa načrtujejo uvrstitev delnic na Londonsko borzo ter odprtje novega 82 milijonov evrov vrednega obrata. Predsednik vlade si je ogledal tudi proizvodno linijo podjetja.

 

Predsednik vlade ter prisotni ministri so se s predstavniki uprave podjetja pogovarjali o spodbudnejši davčni zakonodaji, ključnih poenostavitvah in zmanjšanju davčnih obremenitev. Strinjali so se o pomembnosti zmanjšanja stroškov dohodnine, davka na izplačane plače ter preusmeritev  tako nastalih presežkov v dodatna vlaganja v raziskave in razvoj. Uprava podjetja je podprla  čimprejšnjo vzpostavitev delovanja Agencije za zdravila in medicinske pripomočke, ki je nujna pri ohranjanju konkurenčne vloge slovenskih farmacevtskih podjetij v svetu. .

 

Člani uprave podjetja so predstavili tudi svojo željo po čimprejšnji boljši prometni povezavi Dolenjske z glavnim mestom, ki bi lahko pozitivno vplivala tudi na pritok znanja, strokovnjakov v to regijo.

 

Predsednik Vlade RS je še dodal, da je Krka podjetje, ki je sprejelo globalne izzive, se jim prilagodilo ter jih uspešno obrnilo sebi v prid. Poudaril je, da Slovenija potrebuje več podjetji s podobnimi cilj in vztrajnostjo.

Nazaj na seznam
|
Na vrh