Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
26.01.2006
Premier sprejel dr. Mustafo Cerića

Foto: KPV

 

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša je danes, 26. januarja 2006, sprejel Reisa-l-ulemo islamske skupnosti v Bosni in Hercegovini dr. Mustafo Cerića s spremljajočo delegacijo.

 

Predsednik vlade Janez Janša in visoki verski dostojanstvenik dr. Mustafa Cerić sta izmenjala poglede na islam v sodobnem svetu. Strinjala sta se, da je potrebno okrepiti prizadevanja za intenzivnejši medverski in medcivilizacijski dialog ter poudarila veliko odgovornost, ki jo pri tem nosijo politični in verski voditelji.

 

Člani spremljajoče delegacije so predstavili svoje poglede na položaj islamske skupnosti v Sloveniji. Premier Janez Janša je izpostavil prizadevanja vlade za jasno ureditev položaja verskih skupnosti ter poudaril, da bo v ta namen državnemu zboru v kratkem poslala v obravnavo predlog Zakona o verski svobodi in verskih skupnostih. Pozitivno je ocenil prizadevanja islamske skupnosti v Sloveniji v smeri razvijanja svojih kulturnih, vzgojnih, izobraževalnih, karitativnih in drugih dejavnosti, s katerimi prispevajo h kvaliteti življenja državljanov.

Nazaj na seznam
|
Na vrh