Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
02.02.2006
Predsednik Vlade RS Janez Janša je sprejel predsednika parlamenta Kraljevine Švedske

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša je 2. februarja 2006 sprejel predsednika parlamenta Kraljevine Švedske Björna von Sydowa.

Foto: KPV

 

Strinjala sta se, da so dvostranski odnosi med državama zelo dobri in brez odprtih vprašanj. Izrazila sta vzajemen interes za nadaljnjo krepitev gospodarskega sodelovanja, zlasti za povečanje obsega medsebojnih investicij. Predsednik vlade Janez Janša je gostu predstavil priprave Slovenije na prevzem evra in na vključitev v območje Schengena.

 

Slovenski premier in švedski predsednik parlamenta sta soglašala, da državi izvrstno sodelujeta tudi v okviru Evropske unije in imata podobne poglede na vrsto aktualnih mednarodnih vprašanj. Podprla sta evropsko perspektivo za države Zahodnega Balkana, ki je ključno gibalo ohranjanja stabilnosti ter spodbujanja demokratičnega in gospodarskega razvoja v regiji. V zvezi s prihodnostjo evropske integracije sta izrazila upanje, da bodo članice v obdobju refleksije prišle do dogovora o nadaljnjih korakih v zvezi s Pogodbo o ustavi za Evropo.

Nazaj na seznam
|
Na vrh