Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
09.02.2006
Premier se je sestal z evropskim komisarjem za širitev Ollijem Rehnom

FOTO: BOBO

 

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša se je v četrtek, 9. februarja 2006, v večernih urah sestal z evropskim komisarjem za širitev Ollijem Rehnom.

 

Izmenjala sta poglede na aktualna vprašanja v zvezi s prihodnjimi širitvami Evropske unije. Evropski komisar Olli Rehn je predsedniku vlade Janezu Janši izrazil priznanje za dosledno in aktivno podporo, ki jo Slovenija zagotavlja nadaljevanju širitvenega procesa.

 

Strinjala sta se o pomembnosti evropske perspektive za države Zahodnega Balkana. Izrazila sta pričakovanje, da reševanje odprtih ustavnopravnih vprašanj, kot je denimo končni status Kosova, ne bo ogrozilo miru in stabilnosti v regiji. Poudarila sta potrebo po polnem sodelovanju teh držav s haaškim sodiščem in soglašala z oceno, da mora mednarodna skupnost še naprej nuditi potrebno oporo za nadaljnji razvoj in napredek regije.

 

Predsednik vlade Janez Janša je evropskemu komisarju Olliju Rehnu ponovil podporo Slovenije Hrvaški pri vključevanju v Evropsko unijo ter izrazil upanje, da bodo pogajanja med Evropsko komisijo in Hrvaško o izvedbenih pravilih ribiškega dela Sporazuma med Republiko Slovenijo in Republiko Hrvaško o maloobmejnem prometu in sodelovanju (SOPS) čimprej uspešno končana.

 

Pogovarjala sta se tudi o prihodnosti Evropske unije in se v zvezi z zastojem ratifikacijskih postopkov Pogodbe o ustavi za Evropo strinjala, da je obdobje refleksije potrebno konstruktivno izkoristiti in poiskati ustrezne odgovore tako na pomisleke državljanov nekaterih obstoječih članic Evropske unije kot na pričakovanja bodočih držav članic povezave.

Nazaj na seznam
|
Na vrh