Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
15.02.2006
Na političnem kolegiju o Poročilu o uresničevanju temeljnih razvojnih programov obrambnih sil RS od 1994 do 2005

FOTO: KPV

 

Člani političnega kolegija predsednika vlade RS Janeza Janše so na redni seji, 15. februarja 2006, obravnavali Poročilo o uresničevanju temeljnih razvojnih programov obrambnih sil Republike Slovenije od 1994 do 2005. Poročilo je pripravilo Ministrstvo za obrambo.

 

Člani političnega kolegija predsednika vlade so se seznanili s poročilom in predlagali, da ga ministrstvo za obrambo pred formalno obravnavo dopolni z bolj natančno oceno upravičenosti posamičnih potekajočih in že realiziranih programov, za katere so slovenski davkoplačevalci v preteklem desetletju prispevali znatna sredstva. Realna ocena je nujno potrebna tudi zato, da se nekatere stare napake ne bi ponovile pri pripravi novega načrta temeljnih razvojnih programov za naslednje srednjeročno obdobje.

 

Nov program mora upoštevati obrambne prioritete Slovenije ter vlogo Slovenije v NATO, zato je potrebno nadgraditi kapacitete, ki v okviru realnih možnosti omogočajo slovenski vojski učinkovit nadzor in obrambo slovenskega ozemlja, morja in zračnega prostora, učinkovito uporabo slovenske vojske ob večjih naravnih in drugih množičnih nesrečah ter učinkovito sodelovanje enot SV v aktivnostih severnoatlantskega zavezništva.

 

Nazaj na seznam
|
Na vrh