Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
17.02.2006
Premier se je sestal z ožjo delovno skupino za priprave na predsedovanje EU

(FOTO: KPV)

 

Ožja delovna skupina se je 17. februarja 2006 sestala v okviru svojih rednih srečanj in pregledala stanje glede priprav na predsedovanje. Ugotovljeno je bilo, da priprave potekajo v skladu s časovnim načrtom. Razpravljala je o možnih prioritetnih temah, ki bi lahko bile najbolj izpostavljene med našim predsedovanjem v prvi polovici 2008. Do začetka predsedovanja se bodo še prilagajale razvoju dogodkov v EU in v svetu.

 

Opravljen je bil tudi pregled stanja pri kadrovanju, pri čemer je bilo ugotovljeno, da je večina kandidatov za delo na Stalnem predstavništvu v Bruslju že izbranih. Zaključen je že izbor za izvajalce za posredovanje specialnih znanj za predsedovanje. Usposabljanje se bo pričelo marca 2006.

 

Ožja delovna skupina je podprla predlog, da se oblikuje logistični center v okviru obstoječe centralne koordinacije priprav na predsedovanje pri Službi vlade za evropske zadeve. O poteku priprav se čimprej seznani vodstvo državnega zbora, poslanskih skupin ter slovenske poslance v Evropskem parlamentu.

 

Nazaj na seznam
|
Na vrh