Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
08.03.2006
Gospodarski kolegij predsednika vlade o evropskem financiranju razvojnih projektov

FOTO: KPV

 

Člani gospodarskega kolegija predsednika vlade so danes obravnavali strateške usmeritve razporeditve finančnih sredstev Evropske unije v okviru državnega razvojnega programa in nacionalnega strateškega referenčnega okvira za obdobje 2007 – 2013. Ti projekti bodo namreč v prihodnjih letih eden ključnih gonil razvojnega preskoka Slovenije na raven najbolj razvitih evropskih držav, kar je tudi ena od prioritet te vlade.

 

Člani gospodarskega kolegija so se seznanili tudi z opravljenim delom na tem področju po posameznih ministrstvih in identificirali potrebne ukrepe, da bo črpanje evropskih sredstev še učinkovitejše, poraba pa bolj racionalna in razvojno naravnana.

 

Posebej je bilo poudarjeno, da je potrebno na eni strani zagotoviti sredstva za sofinanciranje najbolj pomembnih velikih projektov v okviru strateških usmeritev porabe evropskih sredstev, na drugi strani pa zagotoviti mehanizme za sofinanciranje projektov na lokalni ravni, kjer je zmožnost potrebne udeležbe lokalnih skupnosti nizka.

 

Gospodarski kolegij predsednika vlade se je strinjal, da je potrebno prednosti evropskega sofinanciranja razvojnih projektov še bolje predstaviti ljudem in poudariti pomen evropskih sredstev za celotni razvoj Slovenije.   

 

Nazaj na seznam
|
Na vrh