Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
16.03.2006
Koalicija soglasna o ustanavljanju pokrajin in izvajanju protokola koalicijskih poslanskih skupin

Predsedniki in vodje poslanskih skupin koalicijskih strank so na današnjem sestanku obravnavali predlog za spremembo 143. člena ustave v zvezi z ustanavljanjem pokrajin in izrazili enotno podporo predlagani spremembi. Po mnenju predstavnikov koalicijskih strank bo s takšnim predlogom moč doseči ustrezno dvotretjinsko večino v državnem zboru in tako ustvariti pogoje za nadaljnji sprejem zakona, s katerim bodo pokrajine tudi dejansko ustanovljene ter določena njihova območja, sedeži in imena.

 

FOTO: KPV

 

Na vrhu koalicije so obravnavali tudi poročilo o izvajanju protokola koalicijskih poslanskih skupin, ki postopkovno ureja način medsebojnega sodelovanja koalicijskih strank v državnem zboru in so ga vodje poslanskih skupin podpisali 21.3.2005. Ugotovili so, da je ta pripomogel k bolj usklajenemu delovanju poslancev koalicije pri sprejemanju zakonov, aktov kot tudi vseh drugih odločitev, ki so predmet koalicijske pogodbe, kakor tudi tistih, ki niso njen predmet. Izmenjali pa so tudi stališča in izkušnje pri izvajanju samega protokola ter se dogovorili za še tesnejše in pravočasno medsebojno koalicijsko usklajevanje, enoten nastop, dosledno spoštovanje veljavnega protokola in izvajanje koalicijske pogodbe.

 

Predstavniki koalicijskih strank so spregovorili tudi o prevzemu evra, izpolnjevanju konvergenčnih kriterijev in položaju Slovenije znotraj Evropske unije.  

 

Nazaj na seznam
|
Na vrh