Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
07.04.2006
Predsednik vlade je čestital novo imenovanim škofom

Predsednik Vlade RS Janez Janša je danes čestital novo imenovanim škofom msgr. Andreju Glavanu, msgr. Antonu Stresu in msgr. Marjanu Turnšku. V imenu vlade je izrazil veselje nad novico, da jih je Papež Benedikt XVI. danes imenoval za škofe Novega mesta, Celja in Murske sobote. Ob tem jim je iskreno čestital za zaupanje ter priznanje, ki  jim ga je izkazal Sveti oče.

 

FOTO: BOBO

 

V čestitki jim je zaželel, da bi dobro opravljali zahtevno in odgovorno službo voditeljev novo ustanovljenih škofij. »Prepričan sem, da boste v svojem pastoralnem delovanju delali v dobro državljanov Slovenije, še posebej na regionalni ravni škofije, ki vam je bila zaupana. Želim vam, da bi se v novem delovnem okolju počutili dobro in da boste lahko v duhu optimizma udejanjali vrednote spoštovanja človekovega dostojanstva in človekovih pravic ter svoboščin,« je zapisal premier.

 

Ob tem je še poudaril, da ustanovitev novih škofij šteje za veliko čast, ki jo je Sveti Sedež izkazal Cerkvi v Sloveniji in s tem tudi Republiki Sloveniji. »Želim tudi, da bi sodelovanje med Cerkvijo in državo še naprej potekalo dobro in v pozitivnem ozračju, kajti vsi smo v službi istih državljanov Slovenije,« je v čestitki zapisal predsednik vlade. 

 

Nazaj na seznam
|
Na vrh