Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
13.04.2006
Predsednika slovenske in srbske vlade Janša in Koštunica po telefonu o odnosih med Slovenijo in Srbijo

Zaradi izjav nekaterih visokih predstavnikov srbskih oblasti v zvezi z dogodki na mejnem prehodu Holmec med slovensko osamosvojitveno vojno ter groženj o bojkotu slovenskih izdelkov v nekaterih trgovskih mrežah v Srbiji je predsednik slovenske vlade Janez Janša po telefonu poklical predsednika vlade Srbije Vojislava Koštunico.

 

FOTO: BOBO

 

Izrazil mu je protest zaradi izjav nekaterih predstavnikov srbskih oblasti, ki skušajo ponovno kriminalizirati udeležence spopada za mejni prehod Holmec, čeprav je bila glede njih že pred leti izvedena obsežna preiskava, ki je tovrstne sume v celoti zavrgla. Tovrstne izjave in grožnje z bojkotom slovenskih izdelkov sodijo v pretekle čase, od katerih se je Slovenija že uspešno odmaknila, Srbija pa je s pričetkom procesa približevanja EU na dobri poti, da odpre novo uspešno poglavje v svoji zgodovini. Slovenija ji je pri tem pripravljena pomagati, zato je v obojestranskem interesu, da se odnosi med državama ne zastrupljajo s ponavljanjem starih praks.

 

Predsednika sta se strinjala, da je potrebno okrepiti prizadevanja za okrepitev gospodarskih in političnih stikov med Slovenijo in Srbijo ter se dogovorila, da še v letošnjem letu izmenjata bilateralna obiska na vladni ravni.

 

Nazaj na seznam
|
Na vrh