Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
08.05.2006
Premier Janša: Partnerstvo za razvoj je bilo podpisano zaradi dodane vrednosti

Predsednik vlade Janez Janša se je danes sešel na prvi seji partnerskega sveta, ki ga sestavljajo predsedniki strank podpisnic sporazuma Partnerstvo za razvoj ter poslanca narodnih skupnosti. Partnerji so v okviru projekta Partnerstvo za razvoj postavili še tehnične temelje za sodelovanje oziroma usklajevanje ključnih zakonskih projektov v okviru gospodarskih in socialnih reform.

 

FOTO: KPV

 

Kot je po sestanku poudaril premier Janez Janša, so uskladili seznam zakonov, ki jih bo vlada predlagala v sprejem državnemu zboru, temu pa je priložena tudi časovnica, ki omogoča, da lahko zdaj steče tudi konkretno usklajevanje. »Konkretno usklajevanje bo izvedeno tudi za kateregakoli od sedmih zakonov iz tega seznama, ki jih je vlada že sprejela in ki so v parlamentarni proceduri, niso pa še začeli svoje poti preko delovnih teles. Od teh sedmih zakonov imamo štiri tehnične zakone, kjer najbrž ne bo kakšnih zahtev za usklajevanje, drugi pa so pomembnejši. Danes smo tako sprejeli tudi pobudo predsednika Socialnih demokratov Boruta Pahorja, da bomo usklajevali tudi te zakone.«

 

Po besedah premierja je bilo Partnerstvo za razvoj podpisano zaradi dodane vrednosti. Dodana vrednost pa so v tem primeru vsi potencialni predlogi, ki lahko določene predloge zakonov ali zakonske materije izboljšajo. »Kar pa v tem smislu zadeva časovno dimenzijo, pa to ne bo bistveno zavrlo ali dodalo nekega časa, ki ga dejansko v okviru časa, ki ga imamo na voljo za sprejem celotnega paketa, ni ravno veliko,« je po sestanku dejal predsednik vlade.

 

 

Nazaj na seznam
|
Na vrh