Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
11.05.2006
Premier Janez Janša uspešno na nogometni tekmi šefov držav in vlad

Predsednik Vlade RS Janez Janša se danes in jutri mudi na Dunaju, kjer se bo v petek udeležil vrha Evropske unije, Latinske Amerike in Karibov. Vrha se udeležujejo predsedniki držav in premierji omenjenih držav, spremljajo pa jih tudi ministri za zunanje zadeve. Že danes pa so predsedniki držav in vlad, med njimi tudi premier Janez Janša, na pobudo avstrijskega zveznega kanclerja Wolfganga Schüssla odigrali dobrodelno nogometno tekmo za projekt Otroci s ceste v stiski.

 

FOTO: BOBO

 

Poleg šefov držav in vlad, ki so bili razdeljeni v belo in modro ekipo, so zaigrale tudi nekatere nogometne legende, iz Slovenije selektor članske nogometne reprezentance Brane Oblak. Po koncu rednega dela srečanja je bil izid neodločen 7:7, zato je sledilo izvajanje kazenskih strelov, kjer pa je bila uspešnejša bela ekipa s 3:0. Končni izid v korist predsednikov in premierjev v belih dresih je bil tako 10:7.

 

FOTO: BOBO

 

Premier Janša je na tekmi dosegel en gol, Brane Oblak pa je nasprotnega vratarja premagal kar dvakrat. Slovenska dvojica je bila tako po nacionalni plati najuspešnejša.

 

FOTO: HOPI MEDIA

 

Premier je po tekmi komentiral slovenski prispevek k igri in dejal, da bo tak tudi bodoči Slovenski prispevek v Evropski uniji. Na vprašanje, kako ocenjuje tekmo je povedal, da je bila zelo fer in športna. "Tudi rezultat tekme pred kazenskimi streli je bil politično zelo korekten. Potem pa mislim, da je bil dogovor z vratarjem za končni rezultat," se je pošalil premier.

 

Sicer pa rezultat na tekmi ni bil pomemben, saj je šlo za dobrodelno tekmo, na koncu katere so voditelji držav in vlad predstavniku projekta Otroci s ceste v stiski Georgu Sporschillu izročili ček v vrednosti 100.000 evrov.

 

Nazaj na seznam
|
Na vrh