Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
18.05.2006
Premier je sprejel predsednika irskega parlamenta

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša je danes sprejel predsednika predstavniškega doma irskega parlamenta dr. Roryja o'Hanlona.

 

FOTO: Primož Lavre/Salomon 2000

 

Dvostranske odnose med državama sta ocenila kot dobre in brez odprtih vprašanj. Strinjala sta se, da je največ priložnosti za okrepitev sodelovanja zlasti na gospodarskem področju. Predsednik Vlade RS Janez Janša je predsednika parlamenta dr. o'Hanlona seznanil z načrtovanimi ekonomskimi in socialnimi reformami, ki bodo prispevale večji konkurenčnosti slovenskega gospodarstva ter večji privlačnosti za tuje investitorje. Posebej je poudaril, da je Irska za Slovenijo dober zgled, saj je med tistimi članicami EU, ki so prednosti članstva znale najbolje izkoristiti.

 

Izmenjala sta tudi poglede na aktualna evropska in druga mednarodna vprašanja, pri čemer sta največ pozornosti namenila razmeram na Zahodnem Balkanu. Podprla sta evropsko perspektivo držav v regiji ter izrazila upanje, da bo urejanje njihovih odprtih ustavnih in statusnih vprašanj prispevalo k stabilnosti in napredku na tem območju.

Nazaj na seznam
|
Na vrh