Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
29.05.2006
Premier pričel uradni obisk v Ruski federaciji

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša je danes začel tridnevni  uradni obisk v Ruski federaciji. Po prihodu in sprejemu z vojaškimi častmi se je udeležil sprejema za slovensko skupnost v Moskvi ter si ogledal razstavo »V stičišču ustvarjalnosti«.

 

FOTO: BOBO

 

Namen obiska predsednika vlade v Ruski federaciji je predvsem priložnost za nadaljevanje političnega dialoga med državama, sogovorniki pa bodo pregledali tudi področje aktualnega bilateralnega sodelovanja in evidentirali možnosti za njegovo razširitev, zlasti na gospodarskem področju.

 

Premier je položil venec na grob neznanemu junaku. (FOTO: BOBO)

 

Predsednika Vlade Republike Slovenije Janeza Janšo na uradnem obisku v Ruski federaciji spremljajo minister za zunanje zadeve dr. Dimitrij Rupel, minister za obrambo Karl Erjavec, minister za gospodarstvo mag. Andrej Vizjak ter ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Marija Lukačič. Prav tako se je uradnemu obisku priključila močna gospodarska delegacija, ki jo sestavljajo predstavniki 98 slovenskih podjetij.

 

V času obiska bo podpisanih kar nekaj sporazumov med Republiko Slovenijo in Rusko federacijo: Memorandum med Računskim sodišče Republike Slovenije in Računskim sodiščem Ruske federacije, Program o sodelovanju v kulturi, znanosti in izobraževanju za obdobje 2006 – 2008, Sporazum o sodelovanju in medsebojni pomoči v carinskih zadevah, podpis Protokola o sodelovanju na področju telesne vzgoje in športa med Ministrstvom za šolstvo in šport RS in Državnim komitejem RF za telesno kulturo in šport, Krovni sporazum o sodelovanju med Ministrstvom za obrambo Republike Slovenije in Ministrstvom za obrambo Ruske federacije na področju obrambe, Protokol o sodelovanju na področju gradbeništva med Ministrstvom  za gospodarstvo Republike Slovenije in Federalno agencijo za gradbeništvo in stanovanjsko komunalne zadeve  Ruske federacije, Memorandum o medsebojnem razumevanju med Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Republike Slovenije in Ministrstvom za kmetijstvo Ruske federacije glede sodelovanja v kmetijstvu in živilski industriji.

 

Nazaj na seznam
|
Na vrh