Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
06.06.2006
Premier je vodil 7. sejo Ožje delovne skupine o pripravah na predsedovanje EU

V okviru priprav na predsedovanje Slovenije Svetu EU v prvi polovici leta 2008 se je sestala Ožja delovna skupina za priprave na predsedovanje (ODSP), ki jo vodi predsednik vlade Janez Janša. Podskupine, ki so odgovorne za pripravo in izvedbo centralnih nalog pri pripravi projekta predsedovanja, so predstavile dosedanje delo ter predloge sklepov za prihodnje aktivnosti.

 

FOTO: KPV

 

V okviru poročila Podskupine za program se je ODSP seznanila z možnimi vsebinami t.i. podedovanega dnevnega reda, torej naborom evropskih vsebin, ki bi se v času slovenskega predsedovanja lahko pojavile na dnevnem redu Skupnosti. Pregled možnih vsebin predstavlja namreč podlago za oblikovanje 18-mesečnega programa držav 'tria' (Nemčije, Portugalske in Slovenije). Skupni program v okviru 'tria' predsedujočih držav bo dobil svojo končno podobo v naslednjih fazah usklajevanja med prestolnicami ter generalnim sekretariatom Sveta.

 

Člani ODSP so se seznanili s predlogom koledarja dogodkov s tretjimi državami ter določili število neformalnih ministrskih dogodkov. Tako bo na ministrski ravni organizirano 9 neformalnih srečanj, od tega osem v Sloveniji in eno v Bruslju.

 

Ožja delovna skupina se je seznanila še s predlogi celostne grafične podobe, ki bo sicer po tradiciji uradno predstavljena mesec dni pred dejanskim pričetkom predsedovanja. Naslednja seja ODSP bo še pred poletnimi počitnicami, predvidoma v juliju.

 

Nazaj na seznam
|
Na vrh