Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
15.06.2006
Premier Janez Janša na zasedanju Evropskega sveta v Bruslju

Predsednik Vlade RS Janez Janša se danes in jutri v Bruslju udeležuje zasedanja predsednikov držav in vlad Evropske ljudske stranke ter zasedanja Evropskega sveta v Bruslju, v okviru katerega se bo sestal tudi poseben svet na ravni vodij držav in vlad, ki bo obravnaval širitev območja skupne evropske denarne valute na Slovenijo.

 

Na tokratnem Evropskem svetu se bodo predsedniki držav in vlad posvetili večji transparentnosti delovanja Evropske unije kot tudi premikom na področju haaškega programa, predvsem glede pravosodja, ilegalnih migracij ter splošne varnosti državljanov. Ustrezno pozornost bodo namenili tudi izvajanju schengenske zakonodaje ter tehnični pripravljenosti na širitev Schengenskega območja. Prav tako bodo udeleženci vrha med drugim govorili tudi o evropski energetski politiki, učinkovitejšem skupnem nastopu navzven ter o pospešitvi aktivnosti na področju raziskav in razvoja.

 

Evropska unija želi izboljšati delovanje evropskih institucij in vzpostaviti bolj učinkovito zunanjo politiko. Predsedniki držav in vlad se bodo pogovarjali še o naslednjih korakih glede Pogodbe o Ustavi za Evropo, pregledali bodo stanje glede širitve povezave (Bolgarija, Romunija, Hrvaška, Turčija), pričakuje pa se tudi sprejetje posebne deklaracije o Zahodnem Balkanu. V okviru razprav o zunanjih odnosih načrtujejo sprejetje deklaracije o Iranu, Iraku, mirovnem procesu na Bližnjem Vzhodu, Afriki in Libanonu.

 

 

PROGRAM:

 

Četrtek, 15. junij 2006

 

12.00 udeležba predsednika Vlade Republike Slovenije Janeza Janše na Vrhu Evropske ljudske stranke – priprava na Evropski svet v palači Bouchout, (Nieuwelaan 38, Meise)

 

16.30 (PREDVIDOMA) izjava predsednika Vlade Republike Slovenije za medije pred palačo Bouchout

 

17.10 prihod predsednika Vlade Republike Slovenije Janeza Janše pred sedež Evropskega sveta v palači Justusa Lipsiusa, kjer ga pozdravita predsednik Evropskega sveta dr. Wolfgang Schüssell in ministrica za zunanje zadeve Republike Avstrije dr. Ursula Plassnik

 

17.15 srečanje članov Evropskega sveta s predsednikom Evropskega parlamenta Josepom Borrellom

 

17.45 prvi del delovnega zasedanja Evropskega sveta

 

19.15 zaključek zasedanja

 

nato skupinsko fotografiranje

 

19.30 delovna večerja za vodje delegacij v palači Justusa Lipsiusa

 

21.30 zaključek delovne večerje

 

nato (PREDVIDOMA) izjava predsednika Vlade Republike Slovenije za medije (delegacijska soba, 20.nastrop.)

Nazaj na seznam
|
Na vrh