Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
16.06.2006
Voditelji EU podprli vstop Slovenije v evro območje

Predsedniki vlad in držav EU so danes na posebnem Svetu ob robu zasedanja Evropskega sveta, ki je te dni potekal v Bruslju, potrdili prvo širitev evro območja, ki vključuje edino novo članico Slovenijo. Slovenija bo tako lahko s 1. januarjem 2007 uvedla evro kot lastno valuto. Evropski svet je v svojih zaključkih pozdravil priključitev Slovenije Evropski monetarni uniji ter jo ocenil kot velik dosežek. »To je najbolj pozitiven sklep tega Evropskega sveta ter dogodek zgodovinskega pomena za Slovenijo«, je dejal predsednik vlade Janez Janša.

 

FOTO: BOBO

 

Slovenija je prejela čestitke vseh držav članic EU, Evropske centralne banke ter Evropske komisije. Premier Janez Janša je poudaril, da je današnji dogodek širitve evro območja na Slovenijo dokaz, da je proces nadaljnje integracije v EU živ ter se nadaljuje.

 

Premier Janez Janša na novinarski konferenci. (FOTO: BOBO)

 

Potem ko so voditelji EU danes sprejeli politično odločitev o širitvi območja skupne evropske denarne valute, pa bodo pravno-formalno podlago za vstop države v gospodarsko-denarno unijo ter uradno določitev tečaja sprejeli finančni ministri na zasedanju ECOFIN, 11. julija 2006.

 

Premier Janez Janša je otvoril nove prostore slovenskega veleposlaništva v Belgiji. (FOTO: BOBO)

Nazaj na seznam
|
Na vrh