Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
22.06.2006
Premier sprejel predstavnike Mladega foruma Socialnih demokratov

Predstavniki Mladega foruma Socialnih demokratov so danes predsedniku Vlade RS Janezu Janši v znak protesta proti nakupu oklepnikov za Slovensko vojsko podarili miniaturne igračke tankov. Premier jim je ob tej priložnosti izročil Resolucijo o splošnem dolgoročnem programu razvojne opreme Slovenske vojske iz leta 2004, ki jo je sprejela prejšnja vlada, v kateri so sodelovali tudi Socialni demokrati. Prav tako jim je podaril metlo rekoč, naj najprej simbolično pometejo pred svojim pragom.

Premier je predstavnikom Mladega foruma Socialnih demokratov podaril metlo. (FOTO: Primož Lavre/Salomon 2000)

 

Premier je ob tem povedal, da ima vsakdo pravico, da svoje nestrinjanje kadar koli javno in glasno pove in to tudi zastopa v demokratičnih institucijah. Ob tem je poudaril, da se ne strinja s pristopom, ki omalovažuje pomen obrambe, lastnih sposobnosti in tudi odgovornost Slovenije, ki jo ima v sistemu kolektivne varnosti. V obdobju, ko smo v NATO, plačujemo namreč 4 do 5 krat manj stroškov za vojsko, kot smo to morali plačevati v času Jugoslavije.

 

Premier je Mladi forum Socialnih demokratov opozoril tudi na to, da odločitve o nakupu oklepnikov za Slovensko vojsko ni sprejela ta vlada, niti ta parlament, to je sprejela prejšnja vlada. Prebral jim je del Resolucije o splošnem dolgoročnem programu razvojne opreme Slovenske vojske, ki je bila sprejeta 13. julija 2004 z glasovi vladne večine, takratne Združene liste socialnih demokratov, sedanjih Socialnih demokratov in Liberalne demokracije Slovenije. V tej resoluciji na 27. strani piše, da bo Slovenska vojska nabavila srednja oklepna vozila, ker je to najbolj ustrezen način za zaščito in opremo vojakov v prihodnosti. To odločitev pa je konkretiziral obrambni minister v vladi prejšnjega mandata.

 

Predstavniki Mladega foruma Socialnih demokratov so premieru podarili miniaturne tanke. (FOTO: Primož Lavre/Salomon 2000)

 

»Predlagam torej, da naslednjič, preden boste vzeli pot pod noge in se napotili k nam ali pa protestirati pred vlado, nekoliko preučite zadevo, s katero se ukvarjate,« je dejal premier. Mladi forum je tudi pozval, naj najprej pomete pred svojim pragom in jim v ta namen simbolično izročil metlo.

 

Nazaj na seznam
|
Na vrh