Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
05.06.2007
Premier Janez Janša bo na delovnem obisku gostil predsednika švedske vlade

Na povabilo predsednika Vlade Republike Slovenije Janeza Janše se bo jutri, v torek, 5. junija 2007, na enodnevnem delovnem obisku v Sloveniji mudil predsednik Vlade Kraljevine Švedske Fredrik Reinfeldt.

 

Obisk potrjuje visoko raven političnega dialoga in raznovrstnega sodelovanja, ki sta ju Slovenija in Švedska razvili v 15-ih letih od vzpostavitve diplomatskih odnosov. Med državama ni odprtih vprašanj, pozitivni pa so tudi trendi gospodarskega sodelovanja, saj je Švedska prva zunanjetrgovinska partnerica Slovenije med skandinavskimi državami. Blagovna menjava med državama se je v letu 2006 glede na leto prej povečala za 11% in je dosegla skupno vrednost 311,4 milijona evrov.

 

Švedska je pomembna partnerica Slovenije znotraj Evropske unije, kjer na mnogih področjih igra zelo aktivno vlogo. Slovenija je zainteresirana tako za švedske izkušnje iz zelo uspešnega predsedovanja v prvi polovici 2001, kot tudi za okrepljeno sodelovanje na področjih, ki jim bosta državi namenjali posebno pozornost kot predsedujoči – Slovenija v prvi polovici 2008, Švedska pa v drugi polovici 2009.

 

Predsednik vlade Janez Janša in švedski premier Fredrik Reinfeldt bosta precejšnjo pozornost namenila vprašanju institucionalne razprave v Evropski uniji, tudi v povezavi s širitvijo Unije ter evropsko perspektivo Zahodnega Balkana. Za Slovenijo so zanimive tudi dobre prakse na področju okoljevarstva ter inovacij na področju zelenih tehnologij, kjer je Švedska v samem svetovnem vrhu.


Program obiska:


Torek, 5. junij 2007

11:15

srečanje predsednika Vlade Republike Slovenije Janeza Janše in predsednika Vlade Kraljevine Švedske Fredrika Reinfeldta

 

Lokacija: Modri salon, Vladna palača, Gregorčičeva 20, Ljubljana

 

FOTOTERMIN

 

sledi

pogovor na štiri oči med predsednikom Vlade Republike Slovenije Janezom Janšo in predsednikom Vlade Kraljevine Švedske Fredrikom Reinfeldtom

 

Lokacija: Modri salon, Vladna palača, Gregorčičeva 20, Ljubljana

 

FOTOTERMIN

 

11:30

plenarni pogovori med delegacijo Vlade Republike Slovenije in Vlado Kraljevine Švedske, ki jih vodita predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša in predsednik Vlade Kraljevine Švedske Fredrik Reinfeldt

 

Lokacija: soba 72, Vladna palača, Gregorčičeva 20, Ljubljana

 

FOTOTERMIN

 

12:45

kosilo, ki ga predsedniku Vlade Kraljevine Švedske Fredriku Reinfeldtu daje predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša

 

Lokacija: Vila Podrožnik, Cesta 27. aprila 59, Ljubljana

 

14:15

izjava za medije predsednika Vlade Republike Slovenije Janeza Janše in predsednika Vlade Kraljevine Švedske Fredrika Reinfeldta (jezik: slovenščina-angleščina, simultano tolmačenje)

 

Lokacija: vrt Vile Podrožnik, Cesta 27. aprila 59, Ljubljana*

 

(* V primeru slabega vremena bo izjava za medije v Tiskovnem središču Vlade Republike Slovenije, Gregorčičeva 20, Ljubljana.)

 

14:45 - 15:15

predsednik Vlade Kraljevine Švedske Fredrik Reinfeldt si bo v spremstvu predsednika Vlade Republike Slovenije Janeza Janše in pod strokovnim vodstvom ogledal mestno jedro Ljubljane (Smer ogleda: Prešernov trg – Tromostovje – Tržnica - Ljubljanska stolnica, Mestni trg)

 

FOTOTERMIN

 



Nazaj na seznam
|
Na vrh