Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
04.04.2008
Premier Janez Janša na vrhunskem zasedanju zveze NATO v Bukarešti

Predsednik Vlade Republike Slovenije in predsednik Evropskega sveta Janez Janša bo v sredo, 2. aprila 2008, odpotoval v Bukarešto, kjer bo do petka, 4. aprila 2008, sodeloval na vrhunskem zasedanju zveze NATO. Na tokratnem vrhu bo pomemben del razprav osredotočen okoli ambicij vrste držav, ki si želijo nadaljnje integracije in tesnejšega sodelovanja s Severnoatlantskim zavezništvom. Slovenija bo tudi na tokratnem vrhu v Bukarešti zagovarjala nadaljevanje politike odprtih vrat, pri čemer bo posebno pozornost namenila državam Zahodnega Balkana. Predsedniki držav in vlad članic zveze NATO bodo izmenjali tudi stališča glede operacij Zavezništva, zlasti na Kosovu in v Afganistanu. Premier Janez Janša, ki ga bosta spremljala zunanji minister dr. Dimitrij Rupel in obrambni minister Karl Erjavec, bo kot predsednik Evropskega sveta posebno pozornost namenil tudi sodelovanju Evropske unije in zveze NATO.

 

Predsednik vlade se bo prvi dan vrha udeležil delovne večerje za vodje delegacij članic zveze NATO. Program v četrtek, 3. aprila, se bo začel z vrhunskim zasedanjem Severnoatlantskega sveta, ki se mu bodo nato pridružile tudi države, povabljene v Zavezništvo. Popoldan bodo predsedniki držav in vlad članic zveze NATO z afganistanskim predsednikom Hamidom Karzajem ter z najvišjimi predstavniki držav in organizacij, ki prispevajo k stabilizaciji Afganistana, razpravljali o izzivih misije ISAF. Zadnji dan srečanja, v petek, 4. aprila, pa se bo predsednik vlade Janez Janša najprej udeležil zasedanja z ukrajinskim predsednikom Viktorjem Juščenkom, nato pa bo sodeloval na vrhunskem zasedanju Sveta NATO-Rusija, ki se ga bo udeležil tudi ruski predsednik Vladimir Putin.

 

Podrobnejši program letošnjega vrhunskega zasedanja zveze NATO je na voljo na spletni strani Severnoatlantskega zavezništva.

Nazaj na seznam
|
Na vrh