Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
15.01.2007
Premier Janez Janša sprejel predsednika ECB

Predsednik Vlade RS Janez Janša je danes sprejel predsednika Evropske centralne banke Jean-Claude Tricheta, ki je Sloveniji ponovno čestital za uspešen prevzem evra. Dodal je, da je Slovenija z dobrim vodenjem ekonomskih politik opravila zelo veliko delo in dokazala, da je sposobna doseči najvišje cilje. Evro je označil kot trdno valuto in poudaril, da je bilo v času od uvedbe evra v državah evro območja ustvarjenih 4-krat več delovnih mest, kot v enakem obdobju pred samo uvedbo.


(Foto: Primož Lavre/Salomon 2000)


Po mnenju premierja Janeza Janše je evro kot skupna evropska valuta izjemen uspeh tako za Evropo, kakor tudi za Slovenijo, čeprav so se na začetku tega evropskega projekta pojavljali tudi nekateri dvomi. Dodal je, da je zelo pomembno, da je Slovenija izpolnila maastrichtske kriterije ob visoki gospodarski rasti ter izrazil prepričanje, da bo Slovenija kot del evro območja še hitreje napredovala, saj bodo podjetja lahko svoje aktivnosti tudi dolgoročno načrtovala.


Predsednik ECB Trichet je Sloveniji zaželel iskreno dobrodošlico v evro območju in prijetno počastitev tega velikega dogodka.

Nazaj na seznam
|
Na vrh