Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
22.01.2007
Partnerski svet o seznamu zakonov, ki jih bo obravnaval v letošnjem letu

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša je danes sklical 5. sestanek Partnerskega sveta, na katerem so predsedniki parlamentarnih strank, ki so pristopile k Partnerstvu za razvoj, ter poslanka madžarske narodne skupnosti, obravnavali seznam zakonov, ki bodo v letošnjem letu obravnavani v okviru Partnerstva. Seznanili pa so se tudi z dosedanjimi aktivnostmi v zvezi z Resolucijo o nacionalnih razvojnih projektih za obdobje 2007-2023.


(Foto: Kabinet predsednika vlade)


Udeleženci današnjega sestanka so tako potrdili seznam zakonov in drugih aktov, ki jih bodo v okviru Partnerstva za razvoj usklajevali v letošnjem letu. Med njimi je tudi zakon o koncesijah v zdravstveni in lekarniški dejavnosti in svobodnem zdravniku specialistu, za katerega pa je Partnerski svet sklenil, da podaljša razpravo o njem še za mesec dni. V tem času se bo, kot je po sestanku poudaril premier Janez Janša, minister za zdravje Andrej Bručan sestal s pogajalskimi skupinami tistih članic partnerstva, ki so zainteresirane za usklajevanje tega zakona, pri čemer gre za normalno proceduro usklajevanja znotraj Partnerstva za razvoj.


Premier Janez Janša je ob tem še dejal, da je bila s strani predsednika SD Boruta Pahorja dana obljuba, da bo na osnutek tega zakona z njihove strani podana vrsta konkretnih pripomb in da se razprava ne bo odvijala samo znotraj nekih manipulativnih očitkov, češ da gre za privatizacijo oziroma za divjo privatizacijo zdravstva, kar so po mnenju predsednika vlade absurdni očitki.


Nazaj na seznam
|
Na vrh