Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
10.04.2007
Vlada po skoraj dveh letih ponovno v Podravju

S popoldanskim obiskom v tovarni za proizvodnjo in predelavo aluminija Impol v Slovenski Bistrici je predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša pričel obisk vladne ekipe v Podravju. Ministrski zbor se tako po dveh letih ponovno mudi v tej regiji, kjer bodo preverili kaj od dogovorjenega je bilo realizirano ter se seznanili z novimi razvojnimi priložnostmi.

 

(Foto: Arsen Perić/Salomon 2000)

 

Premier Janez Janša, ki sta ga spremljala še minister za gospodarstvo Andrej Vizjak ter minister za okolje in prostor Janez Podobnik, se je z gostitelji pogovarjal o združevanju aluminijske industrije, o prihodnosti Impola ter prihodnjih strateških povezavah. Republika Slovenija, ki je 41 % lastnica podjetja, je po besedah vladnih predstavnikov zadovoljna s poslovanjem podjetja, kljub temu pa obstajajo še nekatere neizkoriščene rezerve. Sogovorniki so se strinjali, da je lahko ena od razvojnih priložnosti tudi v sodelovanju oziroma lastniškem povezovanju Impola in podjetja Talum iz Kidričevega, ki je pred privatizacijo.

 

Industrija aluminija je zagotovo lahko eden od razvojnih stebrov Podravja, zato vlada ne namerava hiteti z odprodajo lastniškega deleža v Impolu. Kot je na današnjem sestanku poudarila vladna stran, Impol sodi med tiste netržne naložbe, ki jih bosta Kapitalska družba in Slovenska odškodninska družba prodali v roku 30 mesecev.

 

Sogovorniki pa so izmenjali tudi stališče do projekta »Alureg«, ki je kot del gospodarskega središča Oreh uvrščen v Resolucijo o nacionalnih razvojnih projektih 2007-2023. »Alureg« naj bi tako kot nekakšen center za obvladovanje lahkih in več-funkcionalnih materialov obsegal visokošolski center za razvoj inženirskih kadrov, tehnološki park, sklad tveganega kapitala ter industrijsko cono »Bistrica jug«. Naložbo, ki je vredna 52 mio EUR, je premier podprl, saj bo prispevala k pospešenemu gospodarskemu in socialnemu razvoju Podravja.

 

Predsednik vlade Janez Janša bo jutri, skupaj z ministrsko ekipo, z dopoldanskim delovnim posvetom na Pohorju nadaljeval obisk vlade v Podravju.

Nazaj na seznam
|
Na vrh