Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
17.04.2007
Premier Janez Janša: Slovenija potrebuje pogumne in inovativne ljudi

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša je na današnjem pogovoru ob kavi s študenti in diplomanti najboljših tujih institucij, štipendistov Javnega sklada RS za razvoj kadrov in štipendiranje izmenjal poglede na prihodnji razvoj Slovenije.


(Foto: Arsen Perić/Salomon 2000)


Premier je v uvodnem delu pogovora poudaril, da Slovenija za hitrejši razvoj potrebuje znanje in poznavanje dobrih praks. »Le tako bomo lahko postali najboljši in tudi sami primer dobre prakse za druge«, je dejal in ob tem še poudaril, da nam članstvo v Evropski uniji ponuja številne možnosti, da spoznavamo evropski nabor dobrih praks, saj najbrž ni dobre rešitve, ki je ne bi bilo mogoče najti v eni izmed 27-ih držav skupne evropske družine.


Zato da bi bili sposobni izkoristiti znanje in dobre prakse je potrebna odprtost v obe smeri. Večja kot je ta odprtost, hitrejši je lahko napredek. Slovenija, po besedah predsednika vlade, potrebuje pogumne in inovativne ljudi, ki se zavedajo, da vse znanje ni doma, ter obenem, da je dom en sam, kjer lahko pridobljene izkušnje uporabijo v praksi. Prav družba, ki ima občutek za solidarnost, je bogata družba, je še dodal.

Nazaj na seznam
|
Na vrh