Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
19.04.2007
Premier Janez Janša sprejel upokojenega podpolkovnika Borisa Mikuža

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša se je danes srečal z upokojenim podpolkovnikom Borisom Mikužem, ki je pred kratkim zaključil svojo tridesetletno kariero aktivne službe v Teritorialni obrambi in Slovenski vojski.


(Foto: Kabinet predsednika vlade)


Boris Mikuž je večino svojega službovanja v Teritorialni obrambi, kamor je vstopil 1. marca 1977, deloval v okviru Pokrajinskega štaba TO Ljubljana – okolica. Po vključitvi v Manevrsko strukturo narodne zaščite leta 1990 je v nadaljevanju pomembno prispeval pri urjenju enot, ki so v času osamosvojitvene vojne branile suverenost Republike Slovenije. Tako je bil ob preselitvi poveljstva 30. Razvojne skupine iz Kočevske Reke v kletne prostore na Gregorčičevi ulici 25 v Ljubljani med osamosvojitveno vojno odgovoren za varovanje širšega območja Gregorčičeve, kjer je svoj sedež imelo takratno slovensko predsedstvo. Po vrnitvi poveljstva enote na področje Kočevske Reke je sodeloval pri ustanovitvi specialne brigade MORiS ter leta 1993 postal tudi namestnik poveljnika omenjene brigade. Septembra leta 1994 je bil premeščen v 52. brigado Slovenske vojske, kjer je v letih 1997 in 1998 opravljal naloge poveljnika brigade. Leta 1998 pa se je na svojo željo zopet vrnil v Kočevsko Reko, kjer je sodeloval pri ustanovitvi Odreda za specialno delovanje, kateremu je nato tudi poveljeval.

 

Premier Janez Janša se je ob tej priložnosti podpolkovniku Borisu Mikužu, s katerim sta tesno sodelovala še zlasti v osamosvojitvenem obdobju, zahvalil za trideset let predanega služenja domovini.

Nazaj na seznam
|
Na vrh