Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
01.06.2007
Premier Janez Janša priredil sprejem za slovenske zdravnike

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša je danes v Vili Podrožnik priredil sprejem za udeležence V. konference slovenskih zdravnikov iz sveta in Slovenije ter jih ob tej priložnosti tudi nagovoril. Dejal je, da je z velikim veseljem sprejel pokroviteljstvo nad konferenco, saj se v teh majskih in junijskih dneh spominjamo časov, ki so tesno povezani s procesom slovenskega osamosvajanja.


(Foto: Arsen Perić/Salomon 2000)


Spomnil je na pomembno vlogo, ki so jo imeli nekateri izmed danes prisotnih zdravnikov v času slovenske osamosvojitve, ko so aktivno podpirali slovenske napore za osamosvojitev in kasnejše mednarodno priznanje.


Po besedah premierja, domovina ni samo nekaj, kar je omejeno na nek geografski prostor oziroma na neko institucijo. Na nekaj, kar ima meje, ustavo in zakone, temveč je to stvar pripadnosti. Pripadnik slovenstva si namreč lahko ne glede na to, kje dejansko živiš. Pomembno je, da posameznik čuti pripadnost slovenski domovini, pa čeprav je daleč od naših geografskih meja, daleč od matične domovine.

Nazaj na seznam
|
Na vrh