Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
07.06.2007
Premier Janez Janša sprejel Zelenega Jurija

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša je danes sprejel Zelenega Jurija, katerega so ob tej priložnosti spremljali gospodarstveniki ter številni nastopajoči pevci in godbeniki.


(Foto: Arsen Perić/Salomon 2000)


Premier je v svojem nagovoru poudaril, da v skladu s tradicijo in starimi običaji Zeleni Jurij v deželo ne prinese samo pomlad, temveč tudi obet blaginje. Ob tem je izrazil željo, da bi izgradili skupnost, kjer ne bi bilo pomanjkanja, kjer bi lahko vsi gradili na podlagi blaginje in kjer materialne skrbi ne bi ovirale splošnega kulturnega in duhovnega napredka.


(Foto: Arsen Perić/Salomon 2000)


»Zahvaljujem se vam, da ohranjate to tradicijo. To je zelo pomembno. Morda še toliko bolj pomembno zdaj, ko je Slovenija del Evropske unije, ko smo odprti v ta širši prostor in to širše okolje,« je dejal predsednik vlade in k temu dodal tudi zahvalo, da se tovrstna tradicija ohranja tudi preko državne meje, s sosedi na drugi strani Kolpe. »To je neko širše sporočilo, ki morda tudi zelo dobro simbolizira hotenja, da se ne zapiramo vase, ampak da te dobre želje, ki jih izrekate v imenu Zelenega Jurija veljajo tudi za sosede in za vse, s katerimi živimo skupaj in bomo živeli tudi v prihodnje.«

Nazaj na seznam
|
Na vrh