Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
12.06.2007
Premier Janez Janša pričel obisk vladne ekipe na Dolenjskem in v Beli krajini

Z obiskom podjetja Revoz v Novem mestu je predsednik vlade Janez Janša, skupaj z ministrsko ekipo, pričel vnovičen vladni obisk na Dolenjskem in v Beli krajini. Ogledal si je proizvodnjo novega twinga, naložbo vredno 400 milijonov evrov, pri kateri je svoj delež prispevala tudi država.

 

(Foto: Arsen Perić/Salomon 2000)

 

V svojem nagovoru je poudaril, da je pri proizvodnji novega twinga še zlasti pomembno dejstvo, da se je povečala dobava sestavnih delov iz okolice Novega mesta. Delež slovenskih dobaviteljev pri celotnem avtomobilu je tako dosegel skoraj 30 odstotkov. To je trikrat več kot pri cliu in predstavlja 500 novih delovnih mest pri slovenskih dobaviteljih.

 

Revoz je danes, po besedah predsednika vlade, ena najsodobnejših in tudi najbolj donosnih tovarn v sistemu Renault. Tudi Slovenija je od zadnjega vladnega obiska v Revozu, pred slabim letom in pol, dosegla vrsto dosežkov in sprejela ukrepe, ki razbremenjujejo gospodarstvo. Lani je tako zabeležila 5,2 odstotno gospodarsko rast, pri čemer so pomembno vlogo odigrali predvsem izvozniki. Kot prva nova članica je Slovenija z letošnjim letom uspešno prevzela skupno evropsko valuto. Revozu, ki je že od leta 1993 največji slovenski izvoznik, je s tem poslovanje nedvomno tudi močno olajšano.

 

(Foto: Arsen Perić/Salomon 2000)

 

»Posodobili in poenostavili smo davčni sistem, ki podjetjem omogoča lažje zaposlovanje visoko izobražene delovne sile. Pogajanja s socialnimi partnerji so tik pred zaključkom in sprejem prenovljenega zakona o delovnih razmerjih gre v smeri večje prožnosti trga dela. Navedene spremembe bodo gotovo pripomogle k večji konkurenčnosti podjetij, še posebej izvoznih, ki predstavljajo gonilo razvoja,« je poudaril premier, ki se je ob tej priložnosti s predsednikom uprave Revoza Marcelom Brouillerjem tudi zapeljal z novim twingom.

 

(Foto: Arsen Perić/Salomon 2000)

 

Popoldne se je predsednik vlade na vljudnostnem obisku sešel še z msgr. Andrejem Glavanom, škofom ordinarijem škofije Novo mesto.

 

Jutri dopoldne pa se bo premier najprej z ministri sešel na delovnem posvetu, na katerem bodo govorili o realizaciji dogovorjenega izpred leta dni ter analizirali nove razvojne priložnosti, ki so se pojavile v tej regiji. Nato se bo udeležil slovesne otvoritve obrata Sinteza IV v novomeški tovarni zdravil Krka.

Nazaj na seznam
|
Na vrh