Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
16.06.2007
Premier Janez Janša na otvoritvi Centra vojnih veteranov Slovenije

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša se je danes v Logatcu udeležil slovesne otvoritve Centra vojnih veteranov Slovenije. V svojem nagovoru je vsem veteranom čestital, da so v ta projekt verjeli in pri njem vztrajali ter ga tako tudi uresničili. To naj bo prostor, ki simbolično dokazuje, da Slovenija potrebuje Zvezo veteranov vojne za Slovenijo in policijsko veteransko združenje Sever – ne samo zaradi preteklosti, temveč tudi zaradi sedanjosti in prihodnosti.

 

(Foto: Nebojša Tejić/Salomon 2000)

 

Premier je poudaril, da pri veteranstvu ne gre samo za obujanje spominov in druženje, gre namreč tudi za ohranjanje tradicije slovenskega odporništva. Ta je stara toliko kot je star slovenski narod in brez katere samostojne slovenske države ne bi bilo. »V času vojne za Slovenijo ste izbojevali daleč največjo in najčistejšo zmago v zgodovini Slovenije, ki nam je prinesla samostojno državo in prihodnost, ki jo želimo in ki jo lahko v enaki ali boljši meri pričakujemo tudi vnaprej,« je premier nagovoril zbrane veteranke in veterane.

 

Poudaril je, da je Slovenija danes, tudi zaradi pravočasnih odločitev, poguma in vztrajanja veteranov ter vere v idejo samostojnosti, v najboljšem položaju doslej. Smo namreč država, ki se v okviru Evropske unije razvija najhitreje in se zato lahko primerjano z najbolj razvitimi. Beležimo izjemne rezultate, ekonomska in politična svoboda pa prinašata tudi sprostitev ustvarjalnih potencialov, ki so v slovenskem narodu vedno bili.

 

»Pogum in tveganje se izplačata,« je dejal premier in dodal, da dobrih rezultatov ni, če si ne postaviš visokih ciljev. Po njegovih besedah imamo Slovenci iz časa osamosvojitve svetel zgled postavljanja visokih ciljev, kakor tudi sprejemanja tveganja in odgovornosti za njihovo doseganje. Znali pa smo izgraditi tudi visoko enotnost okrog ključnih odločitev glede naše prihodnosti. »Veterani vojne za Slovenijo imate za to velike zasluge, saj ste natančno vedeli kako ravnati, ko so pred nami težke preizkušnje,« je spomnil predsednik vlade Janez Janša, ki si je v nadaljevanju center tudi ogledal.

 

Govor predsednika Vlade RS

Nazaj na seznam
|
Na vrh