Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
29.06.2007
Premier Janez Janša: Nadškof Šuštar je pomembno prispeval k samostojni Sloveniji

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša je z obžalovanjem sprejel današnjo vest o smrti upokojenega ljubljanskega nadškofa in metropolita Alojzija Šuštarja.


Premier Janez Janša je nadškofa Alojzija Šuštarja v Zavodu Sv. Stanislava obiskal ob lanskem dnevu državnosti (Foto: Primož Lavre/Salomon 2000)

 

Nadškof Alojzij Šuštar, kakor tudi katoliška cerkev nasploh, je v obdobju slovenskega osamosvajanja in prizadevanj za mednarodno priznanje novonastale države, po mnenju premiera Janeza Janše, pomembno prispeval k uspehu projekta samostojne Slovenije. Alojzij Šuštar je bil ena tistih redkih osebnosti izven slovenske politike, katerih zgodovinska vloga pri slovenskem osamosvajanju je nedvomno nesporna.

 

Ob tem se je spomnil besed nadškofa Šuštarja, ki se je ob deseti obletnici slovenske samostojnosti zavzel za politično zrelost, kulturo medsebojnega dialoga in razumevanja, strpnost in dobrohotnost. Tako, kot je ob tej priložnosti že poudaril nadškof Šuštar, je to naloga vseh državljanov. Slovenija se nahaja v doslej najugodnejših zgodovinskih okoliščinah, zato je potrebno združiti moči, saj je, po mnenju predsednika slovenske vlade, dovolj priložnosti, da pri ustvarjanju uspešne Slovenije sodelujemo vsi državljani.

Nazaj na seznam
|
Na vrh