Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
29.06.2007
Premier Janez Janša: S spremembami zakonodaje bo trg dela v Sloveniji bolj prožen, vendar ne manj varen

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša, ki se je danes udeležil podpisa dogovora med socialnimi partnerji o spremembah Zakona o delovnih razmerjih, je ob tej priložnosti poudaril, da gre za pomemben dogovor, do katerega prihaja v pravem trenutku.

 

(Foto: Primož Lavre/Salomon 2000)

 

Poudaril je, da bo z dogovorjenimi spremembami ureditev delovnih razmerij v Sloveniji dobila modernejšo obliko. Kljub temu, da gre pri tem za kompromis, s katerim najbrž nihče ni v celoti zadovoljen, pa bo, po prepričanju premiera Janeza Janše, na podlagi tega dogovora možno dopolniti zakon tako, da bo trg dela v Sloveniji bolj prožen, vendar ne manj varen.

 

Dogovor je še toliko bolj potreben zaradi tega, ker se slovensko gospodarstvo v tem trenutku nahaja na prelomni točki, ko eden od ključnih problemov ni več brezposelnost ampak pomanjkanje delovne sile, kar terja bolj prožen trg dela. »Jasno pa je, da - glede na dosežene standarde v Sloveniji, glede na raven socialnega dialoga, ki je bil dosežen v vsem tem obdobju po osamosvojitvi - ta večja prožnost ne more iti na račun nižanja ravni socialne varnosti zaposlenih pa tudi splošne varnosti,« je dejal predsednik slovenske vlade.

 

Dejal je še, da bo vlada eno leto po uveljavitvi zakona naredila prvo oceno, k tej pa vabi tudi sindikate in vse socialne partnerje. »Na podlagi te ocene bo sprejeta odločitev ali se ponovno usedemo za mizo in z enako metodo – torej, z metodo socialnega dialoga in dogovarjanja – dogovorimo morebitne nadaljnje spremembe ali pa ocenimo, da so rešitve prinesle zadostne rezultate in da v nekem krajšem času dodatno dopolnjevanje oziroma spreminjanje regulativ trga dela ni potrebno,« je še dejal.

 

Magnetogram izjave predsednika Vlade RS

Nazaj na seznam
|
Na vrh