Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
22.12.2007
Premier Janez Janša na zaprisegi novega predsednika države

Predsednik Vlade RS Janez Janša se je drevi udeležil slovesnosti ob prisegi predsednika Republike Slovenije dr. Danila Türka pred Državnim zborom Republike Slovenije. Po končani slovesnosti je dejal, da pričakuje korektno sodelovanje z novim predsednikom države, o čemer sta se nenazadnje oba strinjala že na njunem srečanju konec novembra letos.

 

(Foto: Srdjan Živulovič/Bobo)

 

Poudaril je, da je vesel, da se je novi slovenski predsednik že v svojem nastopnem govoru zavzel za sodelovanje z vsemi vejami oblasti, dobro sodelovanje pa bo nenazadnje posebej pomembno v prvi polovici prihodnejga leta, ko bo Slovenija prevzela predsedovanje Evropski uniji.

 

Premier je izrazil zadovoljstvo tudi nad dejstvom, da je novi predsednik republike pred Državnim zborom RS dejal, da je ena od njegovih prioritet sprava ter kot vrednoto, ki jo ceni, izpostavil domoljubje. "Dr. Danilo Türk je prvi slovenski predsednik, ki je v svojem nastopnem govoru to posebej izpostavil, kar me navdaja z optimizmom," je poudaril premier.

 

(Foto: Kristina Kosec/Bobo)

 

Predsednik vlade si želi aktivne vloge predsednika republike tudi na zunanjepolitičnem področju, še posebej v prvi polovici prihodnjega leta. O tem sta oba tudi že govorila, dogovorila pa sta se za koordinirano delovanje in redna srečanja. "Glede na njegove izkušnje na mednarodnem področju pričakujem, da bo lahko veliko prispeval k aktivnostim, ki jih mora Slovenija izpeljati v času predsedovanja Svetu Evropske unije," je dejal premier.

 

Na novinarsko vprašanje o oceni dela dosedanjega predsednika države dr. Janeza Drnovška pa je odgovoril, da je ta imel v svojem mandatu različna obdobja, vendar pa je na njegov mandat treba gledati kot celoto. "Dr. Janez Drnovšek je v nekaterih od svojih obdobij zelo veliko prispeval k temu, da je danes Slovenija uspešna država," je sklenil predsednik vlade Janez Janša.

Nazaj na seznam
|
Na vrh