Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
20.02.2008
Premier s sindikati za kompromis, ki ne bo dodatno obremenil javnih financ

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša je danes sprejel predstavnike pogajalske skupine reprezentativnih sindikatov javnega sektorja. Kot je dejal po sestanku, bo vlada naredila vse, kar je v njeni moči, da se nov plačni sistem uvede s prvim majem letos.

 

(Foto: Bor Slana/Bobo)

 

Premier Janez Janša je dejal, da bo vlada jutri nadaljevala z obravnavo pogajalskih izhodišč ter jih po vsej verjetnosti tudi sprejela. Ob tem je poudaril, da vlada dodatnih sindikalnih zahtevkov, ki presegajo 170 milijonov evrov, ne bo mogla zadovoljiti, saj že sedaj išče vse notranje rezerve pri pripravi predlogov rebalansa proračuna. Po njegovih besedah bo potreben kompromis, ki ne bo dodatno obremenil javnih financ. »Vsi skupaj smo odvisni od realnih razmer in od zmogljivosti javnih financ v Sloveniji, še posebej v času, ko delamo vse, da bi zajezili inflacijo,« je poudaril.

 

Premier je še dejal, da so pogajalska izhodišča sindikatov in vlade ponekod že blizu uskladitve, ponekod pa so razlike še zelo velike, vendar je po njegovem mnenju nekorektno izpostavljati konkretne zahteve posameznih panog, saj pogajanja še potekajo.

 

     Izjava predsednika Vlade RS

Nazaj na seznam
|
Na vrh