Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
15.12.2005
Premier Janez Janša na zasedanju EPP

Predsednik vlade Janez Janša se je ob robu Evropskega sveta udeležil zasedanja Evropske ljudske stranke v Meisu, ki se ga udeležuje 11 predsednikov vlad in predsednik Evropske komisije.

Belgija, Bruselj, 15. december 2005: Predsednik Vlade RS Janez Janša se je ob robu zasedanja Evropskega sveta udeležil zasedanja Evropske ljudske stranke v Meisu, ki se ga udeležuje 11 predsednikov vlad in predsednik Evropske komisije (foto: BOBO)

Po sestanku je premier dejal, da novi britanski predlog Naslednje finančne perspektive zagotovo ne bo sprejet na tem vrhu. "Spremembe bodo, vendar zanje ni veliko manevrskega prostora, tako da je ključno vprašanje ali bo na koncu nek minimalni kompromis le dosežen z nekimi zavezami oziroma obljubami, da bo prišlo do revizije proračuna že sredi proračunskega obdobja," je pojasnil premier.

 

Glede novih izračunov je dejal, da zelo natančnega učinka ni mogoce izračunati, vseeno pa je dovolj podlage, da lahko rečemo, da slovenska neto pozicija glede na luksemburški predlog junija ni bistveno drugačna. "S tem smo lahko zadovoljni, ne moremo pa biti zadovoljni s celotno strukturo proračuna in nekaterimi razdelitvami znotraj posamičnih postavk. Nekatere predloge, kako stvari spremeniti, bomo dali tudi mi," je napovedal predsednik vlade.

 

"Sprememb bo torej veliko, že sama množica teh sprememb bo pripeljala do tega, da razprava ne bo tako dolga in se bo zaključila brez uspeha. V tem primeru je bilo omenjeno, da bi bilo možno že v začetku naslednjega leta sklicati izredno zasedanje Evropskega sveta, v kolikor bi se stvari lahko premaknile. Vendar pa osebno dvomim, da je možno naslednje leto sprejeti kakršenkoli proračun, ki bi bistveno odstopal od luksemburškega predloga oziroma novega britanskega predloga," je zaključil predsednik vlade Janez Janša.

Nazaj na seznam
|
Na vrh