Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
17.12.2005
Premier Janez Janša na slovesnosti v Kočevski Reki

Predsednik vlade Janez Janša se je v Kočevski Reki udeležil osrednje prireditve ob 15. letnici priprav na zavarovanje plebiscitarne odločitve in prve javne predstavitve brigade MORiS, kjer je kot slavnostni govornik nastopil predsednik prve demokratično izvoljene slovenske vlade Lojze Peterle.

Kočevska Reka, 17. december 2005: Predsednik vlade Janez Janša se je v Kočevski Reki udeležil osrednje prireditve ob 15. letnici priprav na zavarovanje plebiscitarne odločitve in prve javne predstavitve brigade MORiS (foto: Arsen Perić)

Premier Janez Janša je ob tej priložnosti poudaril, da si pred 15 leti ni predstavljal, da bo na današnjo obletnico tega dogodka prišel z zasedanja Evropskega sveta v Bruslju, da bo Slovenija članica Evropske unije, da bomo varni in imeli pred seboj dobro prihodnost. "Takrat je bil čas negotov, ta postroj je bil narejen zato, da bi vlili državljankam in državljanom Slovenije več poguma in samozavesti pred plebiscitom. Veliko ljudi je takrat spraševalo, ali je ta korak zavarovan tudi z realno silo, ali imamo kaj v rokah, če bi bilo potrebno. S postrojem specialne brigade MORiS sta takrat Slovenija in slovenska vlada pokazali, da se Slovenija lahko brani, če bi prišlo do najhujšega," je poudaril premier.

 

Ob tej priložnosti je predsednik vlade Janez Janša, skupaj s predsednikom prve demokratično izvoljene slovenske vlade Lojzetom Peterletom in takratnim direktorjem VIS Mihom Brejcem odkril novo spominsko obeležje.

Nazaj na seznam
|
Na vrh