Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
10.10.2008
Premier Janez Janša čestital nekdanjemu finskemu predsedniku Marttiju Ahtisaariju

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša je ob današnji odločitvi norveškega odbora za podelitev Nobelove nagrade za mir v letu 2008 čestital nekdanjemu finskemu predsedniku Marttiju Ahtisaariju.

 

Premier Janez Janša in nekdanji finski predsednik Martti Ahtisaari sta se srečala maja 2006 (Foto: Nebojša Tejić/Salomon 2000)

 

»Vlada Republike Slovenije, kakor tudi sam osebno, visoko cenimo vaša prizadevanja pri razreševanju številnih resnih in dolgotrajnih konfliktov na različnih delih sveta,« je v svojem pismu nekdanjemu predsedniku Ahtisaariju zapisal slovenski premier. Ob tem je še posebej izpostavil prispevek nekdanjega finskega predsednika k miru in stabilnosti v tem delu Evrope. »Vaši izjemni dosežki so nam navdih in dokaz, da ima lahko mednarodno posredništvo velik pomen pri mirnem reševanju sporov na konfliktnih področjih,« je še dodal.

 

Predsednik vlade Janez Janša je letošnjemu Nobelovemu nagrajencu za mir še zaželel, da bi svoje plemenito poslanstvo uspešno opravljal tudi v prihodnje.

Nazaj na seznam
|
Na vrh