Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
21.10.2008
Premier Janez Janša na sprejemu pri britanski kraljici Elizabeti II.

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša se je drevi srečal z Njenim veličanstvom kraljico Elizabeto II, ki se mudi na državniškem obisku v Republiki Sloveniji. V nadaljevanju se je skupaj z zaročenko Urško Bačovnik udeležil še svečane večerje, ki sta jo v Kristalni dvorani Gradu Brdo pri Kranju v čast Njenemu veličanstvu kraljici Elizabeti II. in Njegovi kraljevi visokosti vojvodi Edinburškemu priredila predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk in gospa Barbara Miklič Türk.

 

(Foto: Kristina Kosec/Bobo)

 

Po srečanju z visoko gostjo je premier Janez Janša izrazil zadovoljstvo, da je do obiska prišlo v letošnjem letu, saj je bilo povabilo za obisk odprto že skoraj celo desetletje. »Lansko leto je tudi obljubila - ob tem mojem srečanju z njo - da bo Slovenijo obiskala leta 2008, najkasneje 2009. Jaz sem vesel, da je to obljubo uresničila že letos in da nek način to sovpada tudi z uspešnim predsedovanjem Slovenije Evropski uniji.«

 

Osrednja tema njunega pogovora je bilo aktualno dogajanje tako v Sloveniji kot tudi v Evropski uniji, saj je kraljica Elizabeta II. izredno dobra poznavalka evropske in svetovne politike. Kraljica Elizabeta II, ki, po besedah premierja, zelo podrobno spremlja dogajanje v Evropski uniji, je tudi pohvalila slovensko vodenje evropske sedemindvajseterice v letošnjem letu, o čemer je beseda tekla že ob uradnem obisku predsednika slovenske vlade v Londonu novembra 2007.

 

»Pogovarjali smo se tudi o situaciji v regiji, kjer je prav tako – tudi s pomočjo nekaterih njenih sodelavcev, ki so v zadnjih mesecih službovali na Zahodnem Balkanu – pokazala izjemno poznavanje zadev in tudi dosežkov slovenskega predsedovanja na Zahodnem Balkanu,« je še povedal predsednik vlade Janez Janša ter dodal, da je beseda tekla tudi o sedanji situaciji v Evropi, še posebej s poudarkom na zamislih Velike Britanije za reševanje svetovne finančne krize.

Nazaj na seznam
|
Na vrh